۶ اسفند ولادت حضرت قائم (ع) برتمامی مسلمانان جهان تبریک باد

نیمه شعبان ۱۴۰۲ چه روزی است؟

نیمه شعبان برابر با یکشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۲ مصادف با ۲۵ فوریه ۲۰۲۴ میلادی و یا ۱۵ شعبان سال ۱۴۴۵ قمری است.

آیا نیمه شعبان تعطیل است؟

ولادت حضرت مهدی (عج) مصادف با یکشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۲ در ایران تعطیل رسمی و همراه با جشن است.

نیمه شعبان

علت نامگذاری نیمه شعبان به روز جهانی مستضعفان

نیمه شعبان، سالروز ولادت امام زمان (عج)، روز جهانی مستضعفین نام‌گذاری شده تا یادمان نرود با شادی و خنده و شربت و شیرینی، گره از کار مستضعفان دنیا نمی‌توان باز کرد. اگر نیمه شعبان را، روز جهانی مستضعفان می‌نامند، برای این است که مستضعفان جهان به صاحب این روز امید زیادی بسته و چشم‌های زیادی برای تشریف فرمایی او لحظه شماری می‌کنند. امام زمان (عج) پس از اتمام دوران غیبت حکومت عدل الهی را با حمایت مستضعفان جهان برقرار خواهد کرد. و شاید این موضوع دلیل اصلی نامگذاری نیمه شعبان به نام روز جهانی مستضعفان باشد.

زندگینامه حضرت مهدی (عج)

نام محمد بن الحسن
کنیه ابوالقاسم
القاب مهدی، خاتم، منتظر، حجت، صاحب الامر، صاحب الزمان، قائم و خلف صالح
تاریخ ولادت ۱۵ شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری
محل ولادت سامرا
نام پدر امام حسن عسکری (ع)
نام مادر نرجس خاتون

دوران زندگی امام زمان حضرت مهدی (عج)

دوران زندگی امام زمان حضرت مهدی (عج) به چهار دوره تقسیم می‌شود:

  • از تولد تا غیبت امام زمان حضرت مهدی (عج): امام زمان حضرت مهدی (عج) پس از تولد حدود پنج سال تحت سرپرستی پدر بزرگوارشان امام عسکری (ع) به صورت نیمه مخفی زندگی کردند. یکی از کارهای بسیار مهمی که حضرت امام حسن عسکری (ع) در این دوره انجام دادند این بود که امام زمان حضرت مهدی (عج) را به بزرگان شیعه معرفی کردند تا در آینده در مسئله امامت دچار اختلاف نشوند.
  • غیبت صغری امام زمان حضرت مهدی (عج): پس از شهادت حضرت امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۶۰ ق دوره غیبت صغری آغاز شد و تا سال ۳۲۹ ق به مدت ۶۹ سال ادامه پیدا کرد. در این دوره امام زمان حضرت مهدی (عج) از طریق چهار نایب به نام‌های عثمان بن سعید عمروی، محمد بن عثمان عمروی، حسین بن روح نوبختی و علی بن محمد سمری به ادامه امور مردم می‌پرداختند.
  • دوره غیبت کبری امام زمان حضرت مهدی (عج): این دوران از سال (۳۲۹ ق) شروع شد و تا زمانی که خداوند مصلحت بدانند ادامه خواهد داشت در این دوره پاسخ به پرسش‌ها و احکام مردم بر عهده نایبان عام آن حضرت است و حضرت نایب خاصی برای این دوره معرفی نکرده‌اند.
  • دوره حکومت امام زمان حضرت مهدی (عج): پس از ظهور، امام زمان حضرت مهدی (عج) بر اساس احکام اسلام حکومت واحد جهانی تشکیل خواهند داد که در سایه آن سرتاسر عالم پر از عدل و داد خواهد شد.

نیمه شعبان

فضیلت نیمه شعبان

نیمه شعبان مصادف با سالروز ولادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) و فرصت معنوی مناسب و ارزشمندی برای راز و نیاز با خالق هستی کسب برکات الهی است که از جایگاه ویژه‌ا ی در بین شیعیان برخوردار هست. از امام صادق (ع) روایت شده که از امام باقر (ع) از فضیلت شب نیمه شعبان سوال شد، ایشان فرمودند: این شب پس از شب قدر برترین شب‌هاست. در این شب خدا فضل خود را بر بندگان سرازیر می‌کند و آنان را به بخشش و کرم خویش می‌آمرزد، پس در تقرب جستن به‌سوی خدای تعالی در آن بکوشید که آن شبی است که خدا به ذات مقدس خود سوگند یاد کرده که سائلی را از درگاه خویش با دست خالی بازنگرداند، مادام که انجام معصیتی را درخواست نکند.

شب نیمه شعبان شبی است که درهای آسمان در آن باز می‌شود: درهای رحمت. در «رضوان»، در «مغفرت»، در «فضل»، در «توبه»، در «نعمت»، در «جود» و در «احسان»؛ و خداوند به عدد موها و پشم‌های گاو و گوسفند مردم را از آتش جهنم آزاد می‌کند، زمان مرگ را در آن ثبت کرده و به‌مدت یک سال روزی‌ها را تقسیم می‌کند؛ و هرچه را که در تمام سال اتفاق می‌افتد فرو می‌فرستد. شب نیمه شعبان از چنان اهمیتی برخوردار است که هم‌ردیف و هم‌پای شب‌های قدر قرار دارد و از این موقعیت می‌توان، چون شب‌های قدر ماه مبارک رمضان، برای کسب خیرات و برکات معنوی بهره برد و نهایت تلاش را برای کسب فیض داشت.